Nye bilder av GRETHE BY RISE !

«Nattesvermere» kr 7.500 solgt

«Klart jeg kan» kr 7.000

 

«Endelig fredag» kr 6.000

«Triksekongen»kr 4.500

«Glade hjelpere»7.500

VÅR I GALLERIET

Påskeutstilling – KJELL JOHANNESSEN

KJELL JOHANNESSEN -LYSESTAKER

   viser papirarbeider

     28.mars-13.april 2019

ÅPNING TORSDAG 28.MARS KL 1700-1900

 

 

Keramikk av KJ

Silketrykk av KJ

KJELL JOHANNESSEN

KJELLJOHANNESSEN

Kjell Johannessen

 

 

KJELL JOHANNESSEN

Keramiker

Født 7. september 1951 og vokste opp på Jørpeland i Strand kommune. I 1968 begynte han på Norsk Kunsthåndverskole på Voss der han fikk sin grunnutdanning innenfor ornamentikk og modellering. I 1971 begynte Johannessen på Graveren Keramikkfabrikk på Sandnes. Først som lærling, senere som frihåndsdreier. I 1971 – 1973 designet han flere nye modeller for fabrikken. Han arbeidet også på Glitt Keramikkfabrikk i Reykjavik. I 1973 begynte han på Bergen Kunsthåndverkskole (nå Kunst- og Designhøgskolen). Diplom 1977. Lærere var bl.a. Alf Rognved og Kåre Mjøs. To år ved Vestlandske Kunstakademi 1975-1977 lærere var bl.a. Ola Enstad og Marit Wiklund. Under studiene etablerte Johannessen et keramikkverksted på Jørpeland med oljefyrt 1400 liters steingodsovn. Han skapte et levende keramikkmiljø med medstudenter i perioden 1974-82. Debuterte på Vestlandsutstillingen i 1975, Høstutstillingen i 1983. Har deltatt på Norske Kunsthåndverkers årsmønstring fra 1985, ni ganger til nå.

Fra 1981 etablerte Johannessen eget verksted i Bergen, Øvregaten 49. Startet Mariakrypten Galleri 1991-1995. Med 12 separatutstilling av etablerte keramikere/kunstnere. Fra 1995 viser han egne arbeider i galleriet.
Johannessen har arbeidet i mange materialer: rustfritt stål, granitt, marmor, betong og bronse. Formspråket til Johannessen har alltid vært frodig og saftig; han har presset steingodsleiren til det ytterste ved å slå på leiren med store trestokker og derved tilføre leiren et ekspressivt uttrykk. Formspråket har ofte barokke elementer i stort format. Lysestakene har vært hans kjennemerke i over 30 år. Han bruker ofte sorte glasurer. Ofte modellerer han lysestakene med stålstang innvendig, slik at han kan gå opp i høyden. Lysestakene brennes i deler og støpes sammen med en stålstang i midten. Johannessen ble eksponert på hele 90-tallet ved utstillinger ved bl.a. Bergen Kunstforening, nå Bergen Kunsthall, galleri Brandstrup og F15, Jeløya. Han var festspillutstiller ved Molde Kunstforening under jazzfestivalen i 1988. Han hadde også to separatutstillinger på Hå gamle prestegård, i 1990 og i 1997 hele anlegget. Han har hatt en rekke verv ved Norske Kunsthåndverkere, Hordaland, se ’www.kjell.no’.
Han har stilt ut i en rekke kjente gallerier i en årrekke – over 40 separatutstillinger og over 30 kollektivutstillinger, og deltatt på flere keramikksymposier i inn- og utland. Bl.a. utførte han to store marmorskulpturer i Serbia i 1987 og han deltok i Oslo internasjonale Keramikksymposium med workshop og separatutstilling i Galleri Notabene i 1990. Han ble portrettert i Ceramic Review i 1990 i forbindelse med symposiet.
Av utsmykningsoppdrag kan nevnes Universitetet i Bergen, Flesland helikopterterminal, Hurtigrutene M/S Nord- Norge og MS Nordkapp. Åtte utsmykninger i regi av Norske Kunsthåndverkere og Bildende Kunstnere. Av innkjøp kan nevnes Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet, Samferdselsdepartementet, Planleggings- og Samordningsdepartementet, Arbeids- og Administrasjonsdepartementet, Kommunal- og Regionaldepartementet, Statoil og Det Norske Kongehus. Representert ved ”Kongens reiser” – jubileumsutstilling på Kunstindustrimuseet i Oslo 2012.
Av undervisning kan nevnes Kunsthøgskolen i Bergen (tidl. Kunsthåndverkskolen i Bergen) der han var ansatt fra 1983-88 som høgskolelektor. Underviste i keramisk skulptur og aktmodellering. Sensor ved samme skole. Fana Folkehøgskole ett år, fem år som lektor ved Kyrre skole i Bergen (Tegning, form og farge). Han er brukt som foredragsholder en rekke ganger og som gjestelærer ved Kunsthøgskolen i Oslo.
Johannessen ble medlem av byutviklingsgruppen Melting Pot på Jørpeland i 2001, og han tok initiativ til og ledet to internasjonale symposier i rustfritt stål, i samarbeid med Geir Hjetland i 2002 og 2003. Disse var de første symposier i verden i rustfritt stål, med 10 monumentale skulpturer som resultat. Disse står på Jørpeland.
Johannessen har vært ansatt som designer ved Hadeland Glassverk i 1991-92 og designet serien ”Rondane”. Han var også gjestekunstner ved Porsgrunn Porselen i 1996. Han har utført alle skulpturene ved Bryggen Museum, Bergen, i den faste utstillingen i 1984. Han var med og startet Keramikkinstituttet ved Friundervisningen i Bergen i 2001. Han var medlem av verdikommisjonen, avdeling Vestlandet, oppnevnt av Bondevik-regjeringen.
Johannessen er en ivrig samfunnsdebattant med artikler og leserinnlegg om byfornying, arkitektur og kulturstoff.

 

Miniutstilling -DZEVAD HANDZIC

Dzevad Handzic

 

Nøkkelkvalifikasjon: Lærer i kunstmaling. Universitet i Sarajevo, Bosnia og Hercegovina.

Bred erfaring innen grafisk design, illustrasjon og fotografering.

Dzevad Handzic født i Kulen Vakuf, Bosnia og Hercegovina.

Han tok sin kunstutdannelse ved Academy of Fine Arts (ALU) i

Sarajevo, Bosnia og Hercegovina og ble ut eksaminert i 1978. Etter

endt utdannelse jobbet han som kunstlærer i grunnskole og videre-

gående skole, ved siden av sitt arbeid som kunstner. Frem til

1987 jobbet han strengt figurativt, med hovedfokus på kvinnelige

portretter. Han har i hele sine karrierer, inntil nylig arbeidet i ny – kla

ssistisk stil med fokus på portretter, collager og lignende. Maleriene

som er utstilt hentet fra Oslo, Bergen øyeblikker i bybildet. Ideen

fikk han fra sitt arbeid med illustrasjon for barn, noen han begynte

med for 15 år siden, hvor illustrasjon nettopp var malt på denne

måten – grå bakgrunn med enkelte innspill i kraftige farger. Han

uttrykker i disse bildene det urbane Oslo, kombinert med arkitektu –

ren og hendelser / situasjoner i hverdagen.

Som han selv sier så kommer inspirasjonen til malingen fra, hans

egen verden, Livet hans består av maling og han tenker på dette

24 timer i døgnet, ideen kan komme fra alt som omslutter han i

Hverdagslivet eller fra en oppdiktet fantasiverden.

I perioden 1996 til 2009 skrev han to romaner og lagde illustrasjoner

Til barnebok i tillegg til å male.

Utdanning:                

1971 – 1975          Videregående skole, Bosnia og Hercegovina

1975 – 1978          Statens kunst Akademi, Sarajevo, Bosnia og Hercegovina

Separat utstillinger:

2013                               Galleri Artgate avdeling sentrum Oslo , Norge

2013                                 Galleri Artgate,avdelig Lilestrøm , Norge

     2012                                Galleri Artgate, avdeling Sinsen ,Oslo, Norge

2012                                 Galleri Artgate,avdeling sentrum ,Oslo , Norge

  • Galleri Albin Upp, Oslo, Norge
  • Sommer galleri, Hvaler, Norge

1994                                Kulturhuset Volapyk, Oslo, Norge

1986                                Kulturhuset, Zenica, Bosnia og Hercegovina

1985                                Jugoagentgalleri, Rijeka, Croatia

1984                               Galleri Una, Bihac, Bosnia og Hercegovina

1984                               Kulturhuset, Kljuc, Bosnia og Hercegovina

1982                                Kulturhuset, Bugojno, Bosnia og Hercegovina

  • Kulturhuset, Oslo, Norge
  • Colegium Artistiqum, Sarajevo, Bosnia og Hercegovina

Innkjøp:

Kommunalbanken Norge 2012

Framandprisen 2012

Aker Solution kunstforening 2013

Hafslund kunstforening2013

Grieg Shipping 2013

Veidekke kunstforening 2013

Yngve Henriksen-maleri

«I Yngve Henriksens virke som kunstner, er det ingen motsetning mellom det lokale og det internasjonale: Han skaper kunst i verdensklasse i sin hjemby Svolvær. I en årrekke har Henriksen (f. 1965 Svolvær) utforsket lyset og landskapet i Lofoten, det er en utømmelig kilde til inspirasjon.

Kunstneren om sine arbeider:
«Jeg arbeider med tilstandsrapporter som reflekterer livet mitt og landskapet jeg bor og arbeider i, Lofoten. Det handler om røtter, identitet, minner, og min egen historie på mange måter. Dette landskapet eier støy og stillhet, styrke og vemod. Det bor et stort lys i det, og et stort mørke. Alt dette interesserer meg, og har alltid vært sentralt i mitt kunstnerskap. Utstillingen omfatter malerier fra de siste to årene. Jeg arbeider med tempera og olje på lerret. Jeg er opptatt av maleriet som språk, og forskningen som bor i det både visuelt og teknisk i forhold til virkemidler og metoder. Fra et mere figurativt uttrykk er jeg i en prosess mot et mere abstrahert og forenklet uttrykk. Utstillingen forteller om denne prosessen.

Yngve Henriksens arbeider er innkjøpt til bl.a. DnB, Statoil, NRK, Sveriges Television, H.M. Dronning Sonjas kunstsamling, Universitetssykehuset i Tromsø og Høgskolen i Oslo og Akershus. Han står også bak utsmykninger i bl.a. Oslo Tinghus og Hurtigruten M/S Finnmarken. Gjennom nesten 30 år som kunstner, har han hatt et utall utstillinger i inn- og utland.»

Alexander Stub

Grafikkutstilling

Åpning lørdag 1.september kl 12 Alle er hjertelig velkommen!

Kunstneren vil være tilstede åpningsdagen!
ALEXANDER STUB
billedkunstner
f.1978-Bergen
Alexander Stub sine arbeider karakteriseres ved hans sterke bruk av farger og kontraster.
Han hadde sin første separatutstilling så tidlig som 1994. Etter utdannelse på Kunstskolen i Bergen hospiterte han to år på et grafisk verksted. Fra 2004 har han drevet som kunstner/grafiker på heltid. Stub har jevnlig separatutstillinger, og er innkjøpt av og har utsmykket en rekke store bedrifter.
Alexander Stub har blitt en mester innen linoleumssnitt, en teknikk som færre og færre jobber med. Linosnitt er en gammel teknikk som er nært beslektet med tresnitt.
Personlige refleksjoner:
«Naturens lys og former har alltid fasinert meg. Jeg bruker mye tid på fjellet gjennom alle årets tider. Særlig våren fasinerer meg med snøsmelting og alle de kontrastene som da kommer frem. Minner og inntrykk tar jeg med meg til atelieret hvor jeg lager små skisser som igjen blir overført til linoleumsplater. Streken blir skjært vekk med små v-jern. Hvert bilde består av 3-4 plater, gjerne med flere farger på hver plate. Fargene blir rullet på med små valser på de områdene som står igjen etter utskjæringen. Platene blir enten trykket vått i vått, eller jeg lar det tørke etter hver plate. Det er alltid spennende å se resultatet etter at siste plate er gått igjennom pressen.
Opplagene mine er små og består som regel av 25-35 eksemplarer. Jeg trykker alle bildene mine selv, noe som gjør at de blir så original som de kan være.»