Yngve Henriksen-maleri

«I Yngve Henriksens virke som kunstner, er det ingen motsetning mellom det lokale og det internasjonale: Han skaper kunst i verdensklasse i sin hjemby Svolvær. I en årrekke har Henriksen (f. 1965 Svolvær) utforsket lyset og landskapet i Lofoten, det er en utømmelig kilde til inspirasjon.

Kunstneren om sine arbeider:
«Jeg arbeider med tilstandsrapporter som reflekterer livet mitt og landskapet jeg bor og arbeider i, Lofoten. Det handler om røtter, identitet, minner, og min egen historie på mange måter. Dette landskapet eier støy og stillhet, styrke og vemod. Det bor et stort lys i det, og et stort mørke. Alt dette interesserer meg, og har alltid vært sentralt i mitt kunstnerskap. Utstillingen omfatter malerier fra de siste to årene. Jeg arbeider med tempera og olje på lerret. Jeg er opptatt av maleriet som språk, og forskningen som bor i det både visuelt og teknisk i forhold til virkemidler og metoder. Fra et mere figurativt uttrykk er jeg i en prosess mot et mere abstrahert og forenklet uttrykk. Utstillingen forteller om denne prosessen.

Yngve Henriksens arbeider er innkjøpt til bl.a. DnB, Statoil, NRK, Sveriges Television, H.M. Dronning Sonjas kunstsamling, Universitetssykehuset i Tromsø og Høgskolen i Oslo og Akershus. Han står også bak utsmykninger i bl.a. Oslo Tinghus og Hurtigruten M/S Finnmarken. Gjennom nesten 30 år som kunstner, har han hatt et utall utstillinger i inn- og utland.»

Alexander Stub

Grafikkutstilling

Åpning lørdag 1.september kl 12 Alle er hjertelig velkommen!

Kunstneren vil være tilstede åpningsdagen!
ALEXANDER STUB
billedkunstner
f.1978-Bergen
Alexander Stub sine arbeider karakteriseres ved hans sterke bruk av farger og kontraster.
Han hadde sin første separatutstilling så tidlig som 1994. Etter utdannelse på Kunstskolen i Bergen hospiterte han to år på et grafisk verksted. Fra 2004 har han drevet som kunstner/grafiker på heltid. Stub har jevnlig separatutstillinger, og er innkjøpt av og har utsmykket en rekke store bedrifter.
Alexander Stub har blitt en mester innen linoleumssnitt, en teknikk som færre og færre jobber med. Linosnitt er en gammel teknikk som er nært beslektet med tresnitt.
Personlige refleksjoner:
«Naturens lys og former har alltid fasinert meg. Jeg bruker mye tid på fjellet gjennom alle årets tider. Særlig våren fasinerer meg med snøsmelting og alle de kontrastene som da kommer frem. Minner og inntrykk tar jeg med meg til atelieret hvor jeg lager små skisser som igjen blir overført til linoleumsplater. Streken blir skjært vekk med små v-jern. Hvert bilde består av 3-4 plater, gjerne med flere farger på hver plate. Fargene blir rullet på med små valser på de områdene som står igjen etter utskjæringen. Platene blir enten trykket vått i vått, eller jeg lar det tørke etter hver plate. Det er alltid spennende å se resultatet etter at siste plate er gått igjennom pressen.
Opplagene mine er små og består som regel av 25-35 eksemplarer. Jeg trykker alle bildene mine selv, noe som gjør at de blir så original som de kan være.»

Cathrine Knudsen

 

 

CATHRINE KNUDSEN SIN VAKRE UTSTILLING»ROLIGE BEVEGELSER» FORTSETTER TIL OG MED 10. MARS! MANGE VAKRE BILDER;MALERI OG GRAFIKK !

Operautstillingen 3.-17.januar 2018

Vernissage 3.januar kl 12

 

Cathrine Knudsen (født 1974) har i løpet av de siste årene fått en fantastisk respons og posisjon i det norske kunstmarkedet. Maleriene kan betraktes som abstrakte tilnærminger til naturens egne prosesser, bevegelser og strukturer. Verkene er preget av naturens fargepalett og former, valører i naturtoner, brunt, grått og blått. Stiliserte former av bladverk, fjær, blomster, maneter og flyere kjennetegner hennes malerier.

På utstillingene har publikum stått i kø og mottakelsen av Knudsens verk har vært eventyrlig. Delikat enkelhet og ro er avgjørende, arbeidene med krakelering gir en nærmest poetisk henvisning til naturens skjørhet. Oljemaling i flere tykke lag skaper en kraftig dybdeeffekt og gir ulike strukturer i overflaten. Maleriene er sammensatte hvor kunstneren skjærer ut former i ulike lag og nyanser, for deretter å hente frem bildene gjennom tilsnitt og fremprovosert slitasje.

«Naturen har sine egne fortellinger. Det er nok den kontinuerlige prosessen av forfall og fornyelse som hele tiden foregår i naturen som inspirerer meg mest. Det er poesi, skjørhet og stillhet. Det som slites ned og bygges opp på samme tid. Lag på lag med naturens egne historier. Markspiste gamle vegger, som barken på et tre; naturens forvitring. Jeg søker etter den slitte patinaen og flere elementer ligger delvis skjult i de forskjellige lagene av oljemaling.»

Cathrine Knudsens farfar, Eugen Knudsen, var arkitekt, tok kunstutdanning, og hadde blant annet bilder på Høstutstillingen. Gunnar Knudsen, Cathrines far, har også arvet interessen og kunnskapene av sin far, men bedriver dette mer som en hobby. Cathrine Knudsen er selv autodidakt, og er et godt eksempel på at man kan komme langt uten akademiutdannelse. Hennes gode venn, kunstneren Sverre Schyberg Olsen, har gitt henne mange gode tips underveis.

I 2010 ble Knudsen kontaktet av det danske klesfirmaet Part Two, som plukket ut fire billedkunstnere som de ønsket å samarbeide med. De fikk i oppdrag å designe hvert sitt kunstskjerf i forbindelse med kleskjedens 25-årsjubileum. I ettertid har samarbeidet resultert i både skjerf, topper og kjoler prydet med Knudsens motiver. Da Hadeland Glassverk inviterte henne til å ha en stor maleriutstilling i verkets eget galleri i 2015, tok Knudsen selv initiativ til å lage lyslykter med eget design. Disse ble revet bort i løpet av de første dagene av utstillingen, og etterspørselen la grunnlaget for en ny serie vaser som fortsatt er i produksjon hos glassverket.

Det er første gang CK stiller ut i GD.Det er en utstilling  med både malerier og grafikk.Cathrine vil selv være på åpningen lørdag 3. kl 12.

Velkommen mvh. Berit

CK har også egen smykkeserie som du får kjøpt hos Gullsmed Sager

ULLPLEDD som du får kjøpt hos Shoeart

VI ER ALLE I GÅGATA I KRISTIANSUND


CV
Utdanning
Autodidakt
Separatutstilling (utvalg)
2016 «Hemmlighetens hage», Galleri Fineart, Oslo
2016 «En eng av følelser», Galleri Soon, Son
2016 «Etterklang», Hydrogenfabrikken, Fredrikstad
2015 Hamar Sagbladfabrikk
2015 «Stille Bevegelser», Hadeland Glassverk
2014 Galleri Soon, Son
2014 «Stille», Galleri Fineart, Oslo
2013 Bærum Kunstforening
2013 Galleri Nobel, Oslo
2012 «Ujevne mellomrom», Galleri Nobel, Oslo
2012 «Tilnærminger», Hamar Sagbladfabrikk
2011 Galleri Skagerak, Jomfruland
2011 Musikkfestivalen, Galleri Rosendal
2011 «Let Silence Talk», Galleri Nobel, Oslo
2010 Høstutstillingen i Stavern, Galleri Vest
2009 «Organic Growth», Galleri A, Oslo
2009 «Growth», Galleri Athene, Oslo
2009 Mostraspelutstiller, Bømlo
2008 «Bevegelse», fineArt, Oslo
2008 «m.o.h.», fineArt, Oslo
2007 R.O.O.M, Oslo
2006 Galleri A, Oslo
2005 Urdihuset, Bergen,
2003 fineArt, Oslo
Gruppeutstilling (utvalg)
2014 Høstutstillingen 900 moh, Beitostølen
2014 Bærum Kunstforening, sammen med Jørgen Holen og Perter Esdaile
2013 IX Firenze Biennalen, Italia
2012 2013 Love Art, Cap dŽAil, Frankrike
2007 A-listen Jubileumsutstilling, Galleri A, Oslo
2007 Galleri Elenor/Hole Artcenter
2007 Galleberg Godshus
2007 «100 malerier», Hole Artcenter
2007 «Lovende kunstnere», Bærum Kunstforening
2006 A-listen, Galleri A, Oslo
Innkjøp
Easy Jet – Stelios
Asker og Bærum Tingrett
SpareBank 1 – Private Banking
SpareBank 1 Oslo og Akershus – Bedriftsmarkedet
Kommunal og Reginaldepartementet
Østerås Skole
Omsorg i frihet
Eidesvik Rederiet
Gjensidige Kunstforening
Klepp Kommune
SAS Braatens Kunstforening
SYSINT
Tullinløkka Tannlegekontor
Frogner Eiendomsmegling
Kalenderforlaget
TV 2
Team
Tannlege Hereide
Fabian Stang
Private samlere
Hjemmeside: http://www.cathrineknudsen.no

Kjell Johannessen

UTSTILLING I GD 21.OKTOBER-18.NOVEMBER 2017

VERNISSAGE LØRDAG 21.OKTOBER KL 1300

KJELL JOHANNESSEN

Keramiker

 

Født 7. september 1951 og vokste opp på Jørpeland i Strand kommune. I 1968 begynte han på Norsk Kunsthåndverskole på Voss der han fikk sin grunnutdanning innenfor ornamentikk og modellering. I 1971 begynte Johannessen på Graveren Keramikkfabrikk på Sandnes. Først som lærling, senere som frihåndsdreier. I 1971 – 1973 designet han flere nye modeller for fabrikken. Han arbeidet også på Glitt Keramikkfabrikk i Reykjavik. I 1973 begynte han på Bergen Kunsthåndverkskole (nå Kunst- og Designhøgskolen). Diplom 1977. Lærere var bl.a. Alf Rognved og Kåre Mjøs. To år ved Vestlandske Kunstakademi 1975-1977 lærere var bl.a. Ola Enstad og Marit Wiklund. Under studiene etablerte Johannessen et keramikkverksted på Jørpeland med oljefyrt 1400 liters steingodsovn. Han skapte et levende keramikkmiljø med medstudenter i perioden 1974-82. Debuterte på Vestlandsutstillingen i 1975, Høstutstillingen i 1983. Har deltatt på Norske Kunsthåndverkers årsmønstring fra 1985, ni ganger til nå.

Fra 1981 etablerte Johannessen eget verksted i Bergen, Øvregaten 49. Startet Mariakrypten Galleri 1991-1995. Med 12 separatutstilling av etablerte keramikere/kunstnere. Fra 1995 viser han egne arbeider i galleriet.

Johannessen har arbeidet i mange materialer: rustfritt stål, granitt, marmor, betong og bronse. Formspråket til Johannessen har alltid vært frodig og saftig; han har presset steingodsleiren til det ytterste ved å slå på leiren med store trestokker og derved tilføre leiren et ekspressivt uttrykk. Formspråket har ofte barokke elementer i stort format. Lysestakene har vært hans kjennemerke i over 30 år. Han bruker ofte sorte glasurer. Ofte modellerer han lysestakene med stålstang innvendig, slik at han kan gå opp i høyden. Lysestakene brennes i deler og støpes sammen med en stålstang i midten. Johannessen ble eksponert på hele 90-tallet ved utstillinger ved bl.a. Bergen Kunstforening, nå Bergen Kunsthall, galleri Brandstrup og F15, Jeløya. Han var festspillutstiller ved Molde Kunstforening under jazzfestivalen i 1988. Han hadde også to separatutstillinger på Hå gamle prestegård, i 1990 og i 1997 hele anlegget. Han har hatt en rekke verv ved Norske Kunsthåndverkere, Hordaland, se ’www.kjell.no’.

Han har stilt ut i en rekke kjente gallerier i en årrekke – over 40 separatutstillinger og over 30 kollektivutstillinger, og deltatt på flere keramikksymposier i inn- og utland. Bl.a. utførte han to store marmorskulpturer i Serbia i 1987 og han deltok i Oslo internasjonale Keramikksymposium med workshop og separatutstilling i Galleri Notabene i 1990. Han ble portrettert i Ceramic Review i 1990 i forbindelse med symposiet.

Av utsmykningsoppdrag kan nevnes Universitetet i Bergen, Flesland helikopterterminal, Hurtigrutene M/S Nord-Norge og MS Nordkapp. Åtte utsmykninger i regi av Norske Kunsthåndverkere og Bildende Kunstnere. Av innkjøp kan nevnes Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet, Samferdselsdepartementet, Planleggings- og Samordningsdepartementet, Arbeids- og Administrasjonsdepartementet, Kommunal- og Regionaldepartementet, Statoil og Det Norske Kongehus. Representert ved ”Kongens reiser” – jubileumsutstilling på Kunstindustrimuseet i Oslo 2012.

Av undervisning kan nevnes Kunsthøgskolen i Bergen (tidl. Kunsthåndverkskolen i Bergen) der han var ansatt fra 1983-88 som høgskolelektor. Underviste i keramisk skulptur og aktmodellering. Sensor ved samme skole. Fana Folkehøgskole ett år, fem år som lektor ved Kyrre skole i Bergen (Tegning, form og farge). Han er brukt som foredragsholder en rekke ganger og som gjestelærer ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Johannessen ble medlem av byutviklingsgruppen Melting Pot på Jørpeland i 2001, og han tok initiativ til og ledet to internasjonale symposier i rustfritt stål, i samarbeid med Geir Hjetland i 2002 og 2003. Disse var de første symposier i verden i rustfritt stål, med 10 monumentale skulpturer som resultat. Disse står på Jørpeland.

Johannessen har vært ansatt som designer ved Hadeland Glassverk i 1991-92 og designet serien ”Rondane”. Han var også gjestekunstner ved Porsgrunn Porselen i 1996. Han har utført alle skulpturene ved Bryggen Museum, Bergen, i den faste utstillingen i 1984. Han var med og startet Keramikkinstituttet ved Friundervisningen i Bergen i 2001. Han var medlem av verdikommisjonen, avdeling Vestlandet, oppnevnt av Bondevik-regjeringen.

Johannessen er en ivrig samfunnsdebattant med artikler og leserinnlegg om byfornying, arkitektur og kulturstoff.

www.kjell.no